Dunstan Babytaal

Dunstan babytaal leert je om precies te begrijpen wat je baby jou vertelt.

Als lactatiekundige kan ik je helpen om de communicatie met je baby te verbeteren. Met behulp van Dunstan Babytaal leer ik je om de vijf specifieke geluiden te herkennen die je baby maakt om zijn of haar behoeften duidelijk te maken. Door deze geluiden te begrijpen, kun je snel en effectief reageren op de behoeften van je baby, waardoor het huilen wordt verminderd en je baby zich comfortabeler voelt.

Als je meer wilt weten over deze methode, neem dan gerust contact met mij op via info@borstvoedingenkolf.nl.


De 'woorden' die de basis vormen van 'Dunstan Babytaal', zijn geluiden die gebaseerd zijn op lichamelijke reacties van de baby. Het zijn reflexen. Bijvoorbeeld, wanneer een baby hongerig is zal hij gaan zuigen. Wanneer aan deze zuigreflex geluid wordt toegevoegd ontstaat het 'woord' voor honger. Dit zijn de eerste pogingen tot communicatie van de baby, nog voordat het echt tot huilen komt. Hoe eerder het 'woord' voor honger herkent wordt, hoe eerder de ouder de baby kan voeden, resulterend in minder huilen en minder ongemak voor de baby... en voor de ouders...


Cursus wordt gegeven op aanvraag
 (1 uur in de zwangerschap en 1 uur na de geboorte).

Kosten: per ouderpaar €50 per avond (privé)  en €30 per ouderpaar per avond (in een groep van min. 4 ouderparen)

Voorproefje: 

CURSUS DUNSTAN BABYTAAL

Daar is je kindje dan. Een wonder. Geweldig. Leuk. Lief. En ook wel eens wat minder leuk… Een huilend kind. Gierende hormonen. Slapeloze nachten.

Hoe geweldig zou het zijn als je precies wist wat je kind nodig heeft, zodat je wanneer je baby begint te huilen meteen kan reageren met de juiste oplossing.

Wel ouders: dat kan! De Australische Priscilla Dunstan heeft ontdekt dat alle baby's over de hele wereld vijf verschillende geluidjes maken met ieder een heel specifieke betekenis: honger, slaap, darmkrampjes, ongemak (vieze luier, te warm of te koud) of een boertje dat dwars zit. De geluiden zijn gebaseerd op reflexen die alle baby's hebben in de eerste maanden van hun leven en daarom universeel. Als je deze geluiden leert herkennen en erop reageert voorkom je dat je kindje overstuur raakt. Meer hierover kan je lezen op de website www.babytaal.nl . Alle ouders met een baby van o-3 maanden oud kunnen deelnemen.